Δρ Ιωάννης Πασσάς, Ph.D.

CICA, CCS, CMA | Internal Auditor | ESG & Sustainability Specialist

  • +30 698 6567 080
  • ipassas@hmu.gr passasyannis@gmail.com

Ο Δρ Ιωάννης Πασσάς είναι ερευνητής με διδακτορικό δίπλωμα στη χρηματοοικονομική λογιστική και ελεγκτική από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Στο ίδιο Πανεπιστήμιο διδάσκει μαθήματα λογιστικής και ελεγκτικής σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Διδάσκει επίσης στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Εγκληματολογικής Λογιστικής. Είναι επίσης Πιστοποιημένος Ελεγκτής Εσωτερικού Ελέγχου (CICA), Πιστοποιημένος Ειδικός Ελέγχου (CCS) από το Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών (IIC), Πιστοποιημένος Διοικητικός Λογιστής (CMA) από το Ινστιτούτο Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και Πιστοποιημένος Εσωτερικός Ελεγκτής από το Κράτος της Ελλάδας.

Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις του σε διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές και τόμους σε ξενόγλωσσα βιβλία. Έχει επίσης συγγράψει έξι ακαδημαϊκά βιβλία, πέντε με βάση το γνωστικό του αντικείμενο (Λογιστική) και ένα με θέμα τη Μεθοδολογία Έρευνας.

Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στα επιστημονικά πεδία: ESG, Management Commentary, Disclosure Narrative information, Multiple Criteria Decision-Making in Accounting, Strategic decisions, Fraud, Auditing, Quality of Financial Statements, Accounting, and Operational Research.

Είναι μέλος της Ένωσης Οικονομολόγων και Λογιστών Ελλάδος, των ερευνητικών εργαστηρίων OramaLab και LAFIM, του Ινστιτούτου Δημόσιων Λογιστών ACPAI, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και ιδρυτικό μέλος του ΕΛ.ΙΝ.ΕΣ.Ε.Ε.

elΕλληνικά