Η διαδικασία εγγραφής μέλους σε 5 βήματα

Δύο νέες νομικές οντότητες έχουν θεσμοθετηθεί με τον τελευταίο νόμο 5037 του 2023 (ΦΕΚ 78Α/28-3-2023) σε εφαρμογή σχετικών Ευρωπαϊκών οδηγιών: Οι Κοινότητες Ανανεώσιμης Ενέργειας (ΚΑΕ) και οι Ενεργειακές Κοινότητες Πολιτών (ΕΚΠ), οι οποίες έρχονται να αντικαταστήσουν ουσιαστικά τις Ενεργειακές Κοινότητες του ν. 4513/2018 που γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Η Μινώα Ενεργειακή, με απόφαση που έλαβαν τα μέλη της στη συνεδρίαση της 7ης Ιουλίου 2023, προσαρμόστηκε στις επιταγές του νέου νόμου, ιδρύοντας δύο νέες Κοινότητες, μία για καθεμιά από τις δύο νέες νομικές μορφές. Με τον τρόπο αυτό αποκτά όλα τα διαθέσιμα οφέλη που παρέχει ο νέος νόμος και ταυτόχρονα διατηρεί τον ανοιχτό της χαρακτήρα, που επιτρέπει την απρόσκοπτη εγγραφή όλων των πολιτών ως μέλη της.

Όχι μόνο δεν αποκλείουμε κανέναν πολίτη από το να γίνει μέλος μας, αλλά ενθαρρύνουμε τη δημιουργία μιας Κοινότητας ευρείας λαϊκής βάσης.

Για την εγγραφή σου στη Μινώα Ενεργειακή Κοινότητα, ακολούθησε τα επόμενα βήματα:

  1. Αφού διαβάσεις το καταστατικό που θα βρεις εδώ, συμπληρώνεις την αίτηση εγγραφής μέλους και την υπογράφεις. Για τα συνεχιζόμενα έργα μπορείς να γραφτείς στην πρώτη μας κοινότητα την “Ενεργειακή Κοινότητα Ανατολικής Κρήτης”, συμπληρώνοντας την αίτηση που θα βρεις εδώ. Επίσης όσοι θέλουν μπορούν να εγγραφούν στις δυο νέες μας κοινότητες, την Μινώα ΚΑΕ και τη Μινώα ΕΚΠ. Για την εγγραφή σου στην Κοινότητα Ανανεώσιμης Ενέργειας (ΚΑΕ) συμπλήρωσε την αίτηση που θα βρεις εδώ. Για την εγγραφή σου στην Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών (ΕΚΠ) συμπλήρωσε την αίτηση που θα βρεις εδώ 
  2. Καταθέτεις το ποσό των 100 ευρώ στον παρακάτω ΙΒΑΝ, για να πάρεις την υποχρεωτική μερίδα μέλους. (Μπορείς να πάρεις και περισσότερες μερίδες αν το επιθυμείς).
  3. Σκανάρεις ή φωτογραφίζεις την παραπάνω αίτηση και την στέλνεις στο email: info@minoanenergy.gr
  4. Με τον ίδιο τρόπο μας στέλνεις αντίγραφο του λογαριασμού ή των λογαριασμών σου ρεύματος, στους οποίους θέλεις να γίνει ο συμψηφισμός.
  5. Με τον ίδιο τρόπο, αν θέλεις, μας στέλνεις το συμπληρωμένο το έντυπο, «δεξιότητες μέλους». Αυτό το τελευταίο είναι εντελώς προαιρετικό. Κατεβάστε το έντυπο δεξιοτήτων εδώ

Μετά την παραπάνω διαδικασία, είσαι πλήρες και ισότιμο μέλος της Μινώα Ενεργειακή και έχεις όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του μέλους. Έχεις το δικαίωμα του λόγου, του ελέγχου, του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, να συμμετέχεις σε όλες τις διαδικασίες, να λαμβάνεις συνεχή ενημέρωση κλπ.

* ** Αν δεν θέλεις συμψηφισμό, αλλά να επενδύσεις σε έργο πώλησης ενέργειας για να εξασφαλίσεις ένα ικανοποιητικό ετήσιο εισόδημα, παρακαλούμε να το δηλώσεις στην ίδια ως άνω αίτηση,  για να παίρνεις την αντίστοιχη ενημέρωση. Στην περίπτωση αυτή παραλείπεις το βήμα (4).

Η κατάθεσή σας στο IBAN GR2908700190000300003118286  ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ  ΤΡΑΠΕΖΑ

γράφοντας πάντα το όνομά σας και τον αριθμό παροχής ρεύματος.

elΕλληνικά