Minoan Energy


Είναι καιρός να αξιοποιήσουμε οι ίδιοι τον ήλιο και τον άνεμο του τόπου μας, εξασφαλίζοντας αποδόσεις άνω του 25%. Γιατί στη Μινώα Ενεργειακή το ρεύμα δεν είναι απλά φθηνό. Είναι δικό σου!


Στη Μινώα Ενεργειακή το ρεύμα δεν είναι απλά φθηνό
Είναι δικό σου !!!

Στη Μινώα Ενεργειακή χτίζουμε μια Κοινότητα πολιτών και τοπικών επιχειρήσεων, που με την αρωγή της τοπικής αυτοδιοίκησης διεκδικεί να έχει ενεργό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η παραγωγή ενέργειας, έπαψε να αφορά μόνο λίγους, μεγάλους παίκτες. Τώρα μπορείς και εσύ να παράγεις την ενέργεια που χρειάζεται το σπίτι ή επιχείρησή σου και να πουλάς όση από αυτή περισσεύει.

Μάλιστα δε χρειάζεται να ασχοληθείς καν με την εγκατάσταση ή τη συντήρηση του σταθμού παραγωγής, μιας και όλα αυτά τα αναλαμβάνει η Κοινότητα.

Επιπλέον έχεις τη δυνατότητα να συμμετέχεις στη λήψη αποφάσεων μέσω της ψήφο σου. Το ελάχιστο ποσό συμμετοχής είναι 100€, με το οποίο γίνεσαι ισότιμο μέλος της Κοινότητας και αποκτάς δικαίωμα ψήφου.

Αργότερα, μπορείς να αυξήσεις το ποσό της συμμετοχής σου, επιτυγχάνοντας πολύ μεγαλύτερες αποδόσεις, σε σχέση με εκείνες που υπόσχονται οι ιδιωτικοί πάροχοι ενέργειας. Έτσι, εξασφαλίζεις ένα έξτρα εισόδημα για 25 χρόνια, για σένα και την οικογένειά σου.

Χρησιμοποίησε τον Calculator για να υπολογίσεις το ποσό της έκπτωσης που θα έχεις στο λογαριασμό του ρεύματός σου, ανάλογα με το ποσό της συμμετοχής σου στο πρώτο έργο ενεργειακού συμψηφισμού της Κοινότητας.

Calculator

Υπολογισμός Εξοικονόμησης με Εικονικό Συμψηφισμό Ενέργειας

Υπολόγισε την έκπτωση που θα λαμβάνεις στο λογαριασμό σου, ανάλογα με το ποσό συμμετοχής σου στο πρώτο έργο εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού που υλοποιεί η Μινώα ΕνεργειακήΕίμαστε εδώ για να σου λύσουμε όποια απορία έχεις.

Συμπλήρωσε τη φόρμα επικοινωνίας και θα έρθουμε σε επαφή μαζί σου άμεσα!

Συμπληρώστε την φόρμα Με ποιον τρόπο θα θέλατε να σας απαντήσουμε ;

Δεν ειναι ευανάγνωστο; Κλίκ εδώ για να σας εμφανίσουμε μια άλλη.

Loading

FAQs

Βρες εδώ όλες τις απαντήσεις στις ερωτήσεις σου

 • Ποια έργα ΑΠΕ κατασκευάζει η Μινώα Ενεργειακή;


  Το πρώτο έργο που υλοποιεί η Μινώα Ενεργειακή είναι ένα φωτοβολταϊκό πάρκο εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού ισχύος ??MW σε γεωτεμάχια που παραχώρησε μέσω μίσθωσης ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας.

  Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται κατανέμεται μεταξύ των μελών και συμψηφίζεται με την κατανάλωσή τους.

  Έτσι κάθε μέλος διαθέτει ένα εικονικό φ/β, χωρίς αυτό να ευρίσκεται στο χώρο του, ενώ δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τη λειτουργία του μιας και τη φροντίδα του την αναλαμβάνει η ενεργειακή κοινότητα.

  Παράλληλα σχεδιάζεται η εγκατάσταση ανεμογεννητριών ισχύος 60KW


 • Συμμετέχοντας στη Μινώα Ενεργειακή, αποκτάς πρόσβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας του τόπου σου και γίνεσαι ενεργειακά ανεξάρτητος από τις μεγάλες εταιρείας παροχής ενέργειας.

  Το ηλεκτρικό ρεύμα που παράγεται από τα έργα της Κοινότητας είναι δικό σου μιας και είσαι συνιδιοκτήτης των έργων αυτών. Έτσι, όχι μόνο εξασφαλίζεις μεγάλες αποδόσεις αλλά έχεις και τη δυνατότητα, μέσω της ψήφου σου, να συμμετέχεις στη λήψη αποφάσεων ισότιμα, ανεξάρτητα από το ποσό της συμμετοχής σου.

  Παράλληλα συμβάλεις στην ανάπτυξη του τόπου μας, αφού τα χρήματα για την ενέργεια, που μέχρι τώρα πήγαιναν αλλού, τώρα θα μένουν εδώ, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.


 • H Μινώα Ενεργειακή συγκεντρώνει χαρακτηριστικά που κάνουν τα μέλη της να αισθάνονται σιγουριά και αισιοδοξία.
  Η Κρήτη, η περιοχή δραστηριοποίησης της Κοινότητάς μας, είναι προικισμένη με ένα σπάνιο ενεργειακό δυναμικό που οφείλεται τόσο στη μεγάλη ηλιοφάνεια όσο και στην άνεμο που πνέει με τις πλέον ιδανικές ταχύτητες σε ότι αφορά την αξιοποίησή του. Εμείς δεν έχουμε παρά να συνδέσουμε τις πρίζες μας σε αυτήν την ανεξάντλητη πηγή ενέργειας.

  Δεν είναι όμως μόνο η παραγωγή ενέργειας που είναι ανεξάντλητη. Είναι και η κατανάλωσή της που βαίνει συνεχώς αυξανόμενη. Αυτό εξασφαλίζει ότι όση ενέργεια και να παράξουμε, θα μπορέσουμε να τη διαθέσουμε στο καταναλωτικό κοινό.

  Και βέβαια, επειδή πάντα ο άνθρωπος είναι ο πλέον σημαντικός παράγοντας, στην Ενεργειακή Κοινότητα είμαστε υπερήφανοι για τα εκατοντάδες μέλη, για την έμπειρη διοίκηση, για την άρτια κατηρτισμένη ομάδα επιστημόνων, αλλά και για τους δεσμούς που έχουμε αναπτύξει με την Περιφέρεια Κρήτης, τους Δήμους και τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα του νησιού, και τα Διεθνή Δίκτυα.

  Σε κάθε περίπτωση, ένα μέλος ευθύνεται μέχρι του ποσού που αντιστοιχεί στην αξία των μερίδων του. Δηλαδή, αν έχει μία μερίδα ευθύνεται για 100€ , αν έχει πέντε για 500 € κ.ο.κ. και για τίποτα περισσότερο.


 • Τα μέλη της Μινώα Ενεργειακή θα μπορούσαν δυνητικά να ανήκουν σε τρεις γενικές ομάδες ανάλογα με τους σκοπούς και τους στόχους που θέτουν για τον εαυτό τους:  1.

  Οι ιδεολόγοι, αυτοί δηλαδή που θέλουν καθαρή ενέργεια, την αποκεντρωμένη ανάπτυξη, την ενεργειακή δημοκρατία, την καταπολέμηση της ενεργειακής ένδειας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.


  2.

  Αυτοί που θέλουν να μειώσουν το κόστος ενέργειας του σπιτιού ή της επιχείρησής τους, καθώς πολλές φορές και υπό συνθήκες κρίσης, συνθλίβει την οικονομία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.


  3.

  Αυτοί, που θέλουν να επενδύσουν στον τομέα της καθαρής ενέργειας και να εξασφαλίσουν ένα σημαντικό εισόδημα για 25 χρόνια.


 • 1.

  Συμπληρώνεις την αίτηση εγγραφής μέλους και την υπογράφεις.


  2.

  Καταθέτεις το ποσό των 100 ευρώ στον παρακάτω ΙΒΑΝ, για να πάρεις την υποχρεωτική μερίδα μέλους. (Μπορείς να πάρεις και περισσότερες μερίδες αν το επιθυμείς).


  3.

  Σκανάρεις ή φωτογραφίζεις την παραπάνω αίτηση και την στέλνεις στο email: info@minoanenergy.gr

  4.

  Με τον ίδιο τρόπο μας στέλνεις αντίγραφο του λογαριασμού ή των λογαριασμών σου ρεύματος, στους οποίους θέλεις να γίνει ο συμψηφισμός.

  5.

  Με τον ίδιο τρόπο, αν θέλεις, μας στέλνεις το συμπληρωμένο έντυπο, «δεξιότητες μέλους». Αυτό το τελευταίο είναι εντελώς προαιρετικό. Μετά την παραπάνω διαδικασία, είσαι πλήρες και ισότιμο μέλος της Μινώα Ενεργειακή και έχεις όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του μέλους. Έχεις το δικαίωμα του λόγου, του ελέγχου, του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, να συμμετέχεις σε όλες τις διαδικασίες, να λαμβάνεις συνεχή ενημέρωση κλπ.
  * ** Αν δεν θέλεις συμψηφισμό, αλλά να επενδύσεις σε έργο πώλησης ενέργειας για να εξασφαλίσεις ένα ικανοποιητικό ετήσιο εισόδημα, παρακαλούμε να το δηλώσεις στην ίδια ως άνω αίτηση, για να παίρνεις την αντίστοιχη ενημέρωση. Στην περίπτωση αυτή παραλείπεις το βήμα (4).
  Η κατάθεσή σας στο IBAN GR 2908700190000300003118286 ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ γράφοντας πάντα το όνομά σας και τον αριθμό παροχής ρεύματος.


 • Συμμετέχοντας στη Μινώα Ενεργειακή, αποκτάς πρόσβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας του τόπου σου και γίνεσαι ενεργειακά ανεξάρτητος από τις μεγάλες εταιρείας παροχής ενέργειας.

  Το ηλεκτρικό ρεύμα που παράγεται από τα έργα της Κοινότητας είναι δικό σου μιας και είσαι συνιδιοκτήτης των έργων αυτών. Έτσι, όχι μόνο εξασφαλίζεις μεγάλες αποδόσεις αλλά έχεις και τη δυνατότητα, μέσω της ψήφου σου, να συμμετέχεις στη λήψη αποφάσεων ισότιμα, ανεξάρτητα από το ποσό της συμμετοχής σου.

  Παράλληλα συμβάλεις στην ανάπτυξη του τόπου μας, αφού τα χρήματα για την ενέργεια, που μέχρι τώρα πήγαιναν αλλού, τώρα θα μένουν εδώ, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

  Ενώ συμμετέχω στα παραπάνω, εξασφαλίζω για εμένα και την οικογένειά μου μεγάλο όφελος, που υπερβαίνει το 25% στην περίπτωση πώλησης ενέργειας και πάνω από 30% όταν συμμετέχω σε έργα συμψηφισμού της Μινώα Ενεργειακή.


 • Μπορείς να φύγεις όποτε θέλεις, μεταβιβάζοντας τις μερίδες σου σε άλλο πρόσωπο, μετά από συνεννόηση με το Δ.Σ, ώστε το πρόσωπο που θα τις πάρει να μην αποκτήσει ποσοστό περισσότερο από το 20% του κεφαλαίου της Κοινότητας, όπως ακριβώς προβλέπεται στο καταστατικό μας.