News

Εκπαιδεύσεις σε Χανιά, Ηράκλειο και Μοίρες

Με τρεις εκδηλώσεις εκπαίδευσης σε θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Ενεργειακών Κοινοτήτων ολοκληρώνεται ο μήνας Ιούλιος για τη Μινώα.

Η επιστημονική ομάδα της Κοινότητας, συνεπής στο στόχο της ενημέρωσης των πολιτών της Κρήτης, βρέθηκε το τελευταίο δεκαήμερο σε Χανιά, Ηράκλειο και Μοίρες, κοντά σε εργαζόμενους Δήμων και Δημοτικών Επιχειρήσεων, σε εκπροσώπους θεσμών και αιρετούς, για μια σειρά ουσιαστικών συζητήσεων με θέμα την Ενεργειακή Μετάβαση και τα οφέλη που προκύπτουν από αυτή.

Κι αν η οικονομική διάσταση του θέματος είναι η πρώτη που αναδεικνύεται, πάντα η συζήτηση καταλήγει στα προβλήματα που φέρνει μαζί της η Κλιματική Κρίση. Οι παρατεταμένος καύσωνας που βιώσαμε το τελευταίο διάστημα και η έλλειψη βροχοπτώσεων, σε συνδυασμό με τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες σε φυσικούς πόρους, κατοίκων και επισκεπτών του νησιού, απαιτούν ένα ευρύτερο σχεδιασμό που θα αντιμετωπίσει όλες τις συνιστώσες του προβλήματος.

Η Περιφέρεια Κρήτης και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης κος Αρναουτάκης, όπως αποδεικνύεται και από την παρουσία του στην εκδήλωση στο Ηράκλειο, στέκονται αρωγοί στην πρωτοβουλία της Μινώα Ενεργειακής, χρηματοδοτώντας τις εκπαιδεύσεις αυτές από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) και στηρίζοντας τις, τεχνικά και διοικητικά, μέσω του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε.». Παράλληλα αποτελούν μέρος του οδικού χάρτη της Κοινότητας που σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου Life Local Ownership Of Power (LifeLOOP), στο οποίο συμμετέχουμε.

Όσο περισσότερο συζητάμε με τους πολίτες όλα αυτά τα σημαντικά θέματα της Κλιματικής Κρίσης, της Ενεργειακής Μετάβασης και της Ενεργειακής Δημοκρατίας, τόσο περισσότερο ωριμάζουν οι συνθήκες που διαμορφώνουν συνειδητοποιημένους και ενεργούς πολίτες.

Για τον Αύγουστο δεν έχουν προγραμματιστεί εκπαιδεύσεις. Από Σεπτέμβρη συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά!

Μείνετε συντονισμένοι!

en_GBEnglish (UK)