Εκδηλώσεις

Ξεκίνησε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που αφορά την Ενεργειακή Μετάβαση

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε η πρώτη, μιας σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων σε θέματα που αφορούν την Ενεργειακή Μετάβαση, στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος που χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Περιφέρεια Κρήτης και υλοποιείται από την επιστημονική ομάδα της Μινώα Ενεργειακής, με την τεχνική και διοικητική υποστήριξη του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε.»

Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση για τις ευκαιρίες αξιοποίησης και τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, τον τρόπο λειτουργίας των Ενεργειακών Κοινοτήτων ευρείας βάσης και τη συμβολή αυτών στο κοινωνικό σύνολο. Μέσα από την ολοκληρωμένη και πολύπλευρη ενημέρωση αναδεικνύεται η φιλοσοφία της ενεργειακής δημοκρατίας και δικαιοσύνης.

Παράλληλα, η δράση στοχεύει να αποτελέσει κίνητρο για τη συνειδητή εμπλοκή κάθε πολίτη στην ενεργειακή μετάβαση προς τις καθαρές πηγές ενέργειας, την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και της αλληλέγγυας οικονομίας. Με αυτόν τον τρόπο οι επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας γίνονται με αρωγό την κοινωνία, ενώ τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη επιστρέφουν στις τοπικές οικονομίες.

Η πρώτη αυτή εκδήλωση αφορούσε στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό Κατάστημα Χερσονήσου.

elΕλληνικά