Εκδηλώσεις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία της Μινώα Ενεργειακή Κοινότητας στην Αγροτοκτηνοτροφική Έκθεση Αρκαλοχωρίου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία της Μινώα Ενεργειακή Κοινότητας στην Αγροτοκτηνοτροφική Έκθεση Αρκαλοχωρίου, που πραγματοποιήθηκε από την 1η έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2021.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου μας, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το νέο θεσμό των Ενεργειακών Κοινοτήτων, για τον αντίκτυπό τους στην τοπική οικονομία και για τα πολλαπλά οφέλη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Ενημερώθηκαν επίσης για τον προγραμματισμό των έργων ΑΠΕ της Μινώα Ενεργειακή, τα πλεονεκτήματα που αποκτούν τα μέλη μας έναντι των ατομικών πρωτοβουλιών, και τη δυναμική της Κοινότητάς μας από τη συμμετοχή σε αυτή, εκτός των νοικοκυριών και επιχειρήσεων, αγροτικών συνεταιρισμών, δήμων και φυσικά της Περιφέρειας Κρήτης.

Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που επισκέπτες της Έκθεσης ζήτησαν και έλαβαν συμβουλές για την ενεργειακή αναβάθμιση των επιχειρήσεών τους ή την αξιοποίηση των γεωτεμαχίων τους, ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν ενέπιπταν στις δραστηριότητές της Κοινότητάς μας. Αυτό είναι ενδεικτικό της εμπιστοσύνης του κόσμου αλλά και της φιλοσοφίας της Μινώα Ενεργειακή που προτάσσει την ευημερία της τοπικής κοινωνίας έναντι της κερδοσκοπίας.

elΕλληνικά