Νίκος Παπαδάκης

Ο Νικόλαος είναι μηχανολόγος μηχανικός, επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Είναι κάτοχος MSc με θέμα την μηχανική συστημάτων παραγωγής, και διδακτορικού διπλώματος στη Μηχανική. Το κύριο ενδιαφέρον του είναι η υπολογιστική μηχανική και η ανάπτυξη αλγορίθμων και κωδίκων σε διάφορους τομείς της τεχνολογίας και της επιστήμης. Μέχρι την εκλογή του στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών το 2019, έχει εργαστεί για πάνω 20 χρόνια στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε ακαδημαϊκούς (Warwick University UK, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Εργαστήριο Αιολικής ενέργειας ΤΕΙ Κρήτης), ερευνητικούς (Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας) φορείς, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα (Μechatron ΑΒΕΕ, Revmotiv).

Με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ανάπτυξη υποστηρικτικών τεχνολογιών, έχει ενασχόληση από το 2002. Αρχικά η ενασχόληση του ήταν με την χρήση σύνθετων υλικών σε ανεμογεννήτριες, και την οικονομοτεχνική τους ανάλυση. Από το 2004 μέχρι το 2011 υπήρξε μέλος του Εργαστηρίου Αιολικής Ενέργειας του ΤΕΙ Κρήτης. Από το 2011 μέχρι το 2014 εργάστηκε στην εταιρεία Mechatron, όπου ήταν μηχανικός στο τμήμα Ερευνάς και Ανάπτυξης της εταιρείας για την κατασκευή trackers φωτοβολταϊκών.

Σήμερα, ως μέλος της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας πλέον, ευελπιστεί να συμβάλει στην ανάπτυξη και προώθηση αειφόρων εναλλακτικών τεχνολογιών για την ενεργειακή επάρκεια του νησιού της Κρήτης.

elΕλληνικά