Νέα

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στη Μινώα Ενεργειακή

Με μεγάλη χαρά και τιμή υποδεχτήκαμε στα γραφεία μας τον συνεκπρόσωπο των Οικολόγων – Πράσινων Κύριο Γεώργιο Πολιτόπουλο και τον συνεργάτη του Κύριο Ζαχ Πεΐδη, που τους συνόδευε ο αρχιτέκτονας και καλός φίλος, Κώστας Σαμαρείτης.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε και στην οποία συμμετείχε και ο ταμίας της Κοινότητας κ. Νίκος Χανιαλάκης, ακούσαμε τις απόψεις και θέσεις του κόμματος των Οικολόγων – Πράσινων, με τις οποίες συμφωνούμε απολύτως, αφού είναι και δικές μας θέσεις, πάνω στις οποίες οικοδομείται όλη η δράση μας για ένα καθαρό περιβάλλον, με αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από τον ίδιο τον πολίτη.

Ιδιαιτέρως σήμερα, με την εκτόξευση των τιμών του ρεύματος, αναδεικνύεται πλήρως η συμβολή της Μινώα Ενεργειακή, όχι μόνο στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στην οικονομική ανακούφιση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, αφού τα μέλη της δεν θα πληρώνουν ρεύμα για 20 χρόνια τουλάχιστον και επομένως δεν επηρεάζονται από τις αυξήσεις της τιμής του!

Η τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη ως συνέπεια της παραπάνω επιλογής, είναι μέσα στις βασικές επιδιώξεις των ΕΝ. Κοινοτήτων, ενώ εξαιρετικής σημασίας είναι η ενεργειακή δημοκρατία που εξασφαλίζει την συμμετοχή όλων των πολιτών, χωρίς αποκλεισμούς.
Η Πολιτική Οικολογία, είπε ο κ. Πολιτόπουλος, πέραν των άλλων, ενδιαφέρεται για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κοινωνιών, χωρίς την εξάντληση των φυσικών πόρων και ευχήθηκε να επιτύχουμε όλους τους στόχους μας, καθώς υπηρετούν τις παραπάνω αρχές.

elΕλληνικά