Νέα

Ο υπουργός κος Σκρέκας ικανοποιεί τα βασικά αιτήματα της Μινώα Ενεργειακή

Την Δευτέρα 30.8.2021 ο πρόεδρος της Μινώα Ενεργειακή, κος Γιαννόπουλος, είχε μία πολύ εποικοδομητική και φιλική συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας Κύριο Κώστα Σκρέκα, παρουσία των βουλευτών του Νομού Ηρακλείου κ.κ Μαξίμου Σενετάκη και Βασίλη Κεγκέρογλου.

Η συνάντηση με τον κο Υπουργό, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κος Γιαννόπουλος υπέβαλε διάφορα αιτήματα που αφορούν τις Ενεργειακές Κοινότητες και ιδίως εκείνες με ευρεία βάση, όπως η δική μας κοινότητα, η Μινώα Ενεργειακή.

Τα σημαντικότερα αιτήματα ήταν, να στηρίξει το Υπουργείο την Κοινότητά μας σε έργα αιχμής που προωθεί η πολυπληθής ομάδα των τεχνικών και επιστημόνων της, να υπάρξει εγγυοδοσία για έργα εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού, ώστε να μπορούν περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις να συμμετέχουν μειώνοντας δραστικά το κόστος του ρεύματος, προτεραιότητα στην αδειοδότηση έργων κ.α.

Ένα βασικό αίτημα, ίσως το σημαντικότερο ήταν η παραχώρηση ηλεκτρικού χώρου, δηλαδή άδεια για δημιουργία ωφέλιμων έργων από την Κοινότητα, καθώς η παραγωγή της ενέργειας από ΑΠΕ, έχει φυγόκεντρο ροή και την ίδια ροή, για πρώτη φορά στην ιστορία της Χώρας, πρέπει να έχουν και τα έσοδα. Έτσι, η εξασφάλιση ενός συμπληρωματικού ικανοποιητικού εισοδήματος για τους κατοίκους, θα είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος, ώστε να παραμείνει ο κόσμος στα χωριά του και να μην ερημώσει η ύπαιθρος.

Ο Κύριος Σκρέκας, αποδέχτηκε πολλά από τα αιτήματα και ιδίως το τελευταίο, που ήταν το σημαντικότερο, λέγοντας ότι το Υπουργείο θα υποστηρίξει τις γνήσιες Κοινότητες στο έργο τους, αυτές δηλαδή που προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες και αυτό, σε ότι μας αφορά, θα το ανακοινώσει πολύ σύντομα.

Επίσης ο Κύριος Υπουργός, αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκλησή του κου Γιαννόπουλου, να επισκεφθεί στην Κρήτη και να συμμετάσχει σε εκδήλωση που θα οργανωθεί στο προσεχές μέλλον και θα αφορά την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο Νησί μας, και το όφελος του συνόλου της Κοινωνίας από αυτήν.

Ο κος Γιαννόπουλος ευχαριστεί θερμά εκτός από τον Κύριο Σκρέκα, τους φίλους συντοπίτες βουλευτές κ.κ Κεγκέρογλου και Σενετάκη, για την ενεργή συμμετοχή και τις πολύτιμες παρεμβάσεις  τους, στην παραπάνω γόνιμη και παραγωγική συνάντηση.

elΕλληνικά