Εκδηλώσεις

Η Περιφέρεια Κρήτης, το επιφανέστερο μέλος της Μινώα Ενεργειακή, χρησιμοποιεί πλέον το δικό της ρεύμα για την ηλεκτροδότηση του κεντρικού της κτηρίου στο Ηράκλειο

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, η Περιφέρεια Κρήτης και η Μινώα Ενεργειακή Κοινότητα γιόρτασαν έμπρακτα σε μια εκδήλωση φωταγώγησης του κεντρικού κτηρίου της Περιφέρειας Κρήτης στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, που έγινε το βράδυ της Παρασκευής 3 Ιουνίου, στην οποία ανακοινώθηκε και γνωστοποιήθηκε στο κοινό η ηλεκτροδότηση του κτηρίου με ενεργειακό συμψηφισμό από τον πρώτο φωτοβολταϊκό σταθμό της Μινώα Ενεργειακής.

Η Μινώα Ενεργειακή Κοινότητα, η πρώτη ενεργειακή κοινότητα της Κρήτης, ολοκλήρωσε την κατασκευή του εν λόγω φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 405 kW, με την Περιφέρεια Κρήτης ως μέλος της, να πρωτοπορεί για άλλη μια φορά, διασυνδέοντας το κεντρικό κτήριό της με ρεύμα από ανανεώσιμες πηγές, μέσω ενεργειακού συμψηφισμού για τα επόμενα 25 χρόνια.

Στην εκδήλωση βασικοί ομιλητές ήταν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρόεδρος της Μινώα Ενεργειακής κ. Χαρ. Γιαννόπουλος.

Την κοινή πρωτοβουλία της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας και της Περιφέρειας Κρήτης εξήραν και χαιρέτησαν το θεσμό των ενεργειακών κοινοτήτων με χαιρετισμό τους, οι βουλευτές Β. Κεγκέρογλου και Γ. Λογιάδης, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Ν. Καλογερής ενώ παραβρέθηκε ο βουλευτής Μάξιμος Σενετάκης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Δήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχες, ο πρόεδρος και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων, μέλη της Μινώα Ενεργειακής και πλήθος κόσμου που ενδιαφέρθηκε να μάθει για τις ενεργειακές κοινότητες και τα πλεονεκτήματά τους.

elΕλληνικά