Νέα

Προς ολοκλήρωση το 3ο έργο εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού

Σε πορεία ολοκλήρωσης το 3ο έργο εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας. Πρόκειται για ένα φωτοβολταϊκό σταθμό ισχύος 1025,44 kW που υλοποιείται στη θέση “Καλαμαρα” του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης του Νομού Ηλείας.

Εκατόν ογδόντα (180) συμπολίτες μας, από την Κρήτη, την Πάτρα και το Αγρίνιο, θα απολαμβάνουν τη δική τους ηλεκτρική ενέργεια για τα επόμενα 25 χρόνια, αρχής γενομένης από τον Ιούνιο του 2024 οπότε και αναμένεται η διασύνδεση του σταθμού στο δίκτυο.

Είναι το πρώτο έργο ενεργειακού συμψηφισμού που υλοποιεί, εκτός Κρήτης, η Κοινότητά μας, μετά την αλλαγή του σχετικού νόμου και τη δημιουργία της Ενεργειακής Κοινότητας Πολιτών “Μινώα Αροάνια”.

Η Μινώα Ενεργειακή, όχι μόνο προσαρμόζεται στις αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των Ενεργειακών Κοινοτήτων, αξιοποιώντας όσες δυνατότητες αυτό παρέχει, αλλά επεξεργάζεται και προτάσεις για την βελτίωσή του, προς όφελος των πολιτών.

Για την Κοινότητά μας είναι πολύ σημαντικό, οι ίδιοι οι πολίτες να είναι οι ιδιοκτήτες των έργων της ενέργειας που καταναλώνουν στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους. Μάλιστα αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζεται και από την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία, χρηματοδοτώντας έργα όπως το Life Local Ownership Of Power, ενισχύει τις συνεργασίες πολιτών και φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης, για το σκοπό αυτό.

elΕλληνικά