Νέα

Προσκεκλημένη του Internet Governance Forum Greece η Μινώα Ενεργειακή

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα “Energy as Power: Η Ενέργεια στα χέρια των πολιτών” θα συμμετέχει ο πρόεδρος της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας Χαράλαμπος Γιαννόπουλος το Σάββατο 5 Νομεβρίου, ύστερα από την πολύ τιμητική πρόσκληση που έλαβε από το Internet Governance Forum Greece

Η εν λόγω συζήτηση εντάσσεται στο πλαίσιο του συνεδρίου που διοργανώνει το Internet Governance Forum Greece το διήμερο 5 και 6 Νοεμβρίου με θέμα την αποκεντροποίηση της δύναμης. Δηλαδή τη μεταφορά της εξουσίας και ευθύνης για μια λειτουργία ή ένα σύστημα από μια κεντρική οντότητα σε πολλαπλές, ανεξάρτητες και χαμηλότερες στην ιεραρχία οντότητες.

Σε ένα αποκεντρωμένο σύστημα ενέργειας, οι εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας τοποθετούνται πιο κοντά στον τόπο κατανάλωσης και προσφέρονται από μικρούς αυτόνομους παραγωγούς. Αυτό θα φέρει την επανάσταση στον τομέα της ενέργειας και θα προσφέρει νέα μοντέλα χρηματοδότησης και λειτουργίας τέτοιων δικτύων. Το κεντρικό ερώτημα εδώ είναι το πώς και πότε θα δούμε αποκεντρωμένα συστήματα ενέργειας στη χώρα και στην περιοχή μας.

Το IGFGreece θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στην Αθήνα, αλλά και online.
Μπορείτε παρακολουθήσετε το συνέδριο κάνοντας εγγραφή στο σύνδεσμο εδώ: https://2022.igfgreece.eu/registrations/

elΕλληνικά