Νέα

Συνεργασία Δήμου Μινώα Πεδιάδας και Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου “New Energy Solutions Optimised for Islands” (NESOI)

Στα πλαίσια του προγράμματος New Energy Solutions Optimized for Islands (NESOI) – το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος Horizon 2020 και προωθεί έργα βιώσιμης ενέργειας – πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Αυγούστου στην έδρα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας συνάντηση εργασίας ανάμεσα σε στελέχη του Δήμου και της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας, για την υλοποίηση του έργου «Sustainable Actions for Viable Energy (SAVE)» στο οποίο εμπλέκονται οι δύο φορείς – μαζί και με την Περιφέρεια Κρήτης –  και το οποίο χρηματοδοτείται από το προαναφερόμενο πρόγραμμα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς Δήμου ο Γενικός Γραμματέας κ. Κουρής Γαβριήλ, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τεχνικών έργων κ. Τρουλινός Στέλιος και οι ειδικοί σύμβουλοι του Δημάρχου κ.κ. Κατζαγιαννάκης Γιώργος, Χρονάκης Νίκος και Πιλιγκότση Γεωργία. Για λογαριασμό της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας – η οποία είναι ο συντονιστής εταίρος του προγράμματος – συμμετείχαν ο Πρόεδρός της κ. Γιαννόπουλος Χαράλαμπος και το ιδρυτικό μέλος και σύμβουλος κ. Κατσαπρακάκης Δημήτρης.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν σε άριστο κλίμα συνεργασίας τις λεπτομέρειες υλοποίησης του τμήματος του έργου το οποίο αφορά στην εκπόνηση μελετών ενεργειακής αναβάθμισης αθλητικών υποδομών του Δήμου και ιδιαίτερα για το Δημοτικό Κολυμβητήριο και το Κλειστό Γυμναστήριο στο Αρκαλοχώρι. Η επιστημονική – μελετητική ομάδα της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας θα αναλάβει την εκπόνηση και τη σύνταξη των απαιτούμενων μελετών για την αναβάθμιση των ανωτέρω σε υποδομές μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας ενώ ο Δήμος θα παράσχει κάθε αναγκαία τεχνική βοήθεια και πληροφορία για την υλοποίηση αυτού.

Με αφορμή τη νέα αυτή συνεργασία του Δήμου για την υλοποίηση του έργου «Sustainable Actions for Viable Energy (SAVE)», ο Δήμαρχος Μ. Φραγκάκης ανέφερε τα εξής: «Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα NESOI της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως συμπράττοντα φορέα, με συντονιστή εταίρο του έργου τη Μινώα Ενεργειακή Κοινότητα την οποία ευχαριστούμε για τη συνεργασία, επιβεβαιώνει τη βούληση και το όραμα μας για την προστασία του περιβάλλοντος, την εξωστρέφεια του Δήμου μας και την ανάπτυξη γόνιμων συνεργασιών για την υλοποίηση “πράσινων” πολιτικών που θα συμβάλλουν στον μετασχηματισμό του Δήμου μας ως ενεργειακά αειφόρου».

Αναδημοσίευση από τον ειδησεογραφικό ιστότοπο https://www.politica.gr

elΕλληνικά