Εκδηλώσεις

Άλλη μια επιτυχημένη παρουσία για την Μινώα Ενεργειακή, αυτή τη φορά στην Αγροτική Έκθεση Ιεράπετρας

Άλλη μια επιτυχημένη παρουσία για την Μινώα Ενεργειακή, αυτή τη φορά στην Αγροτική Έκθεση Ιεράπετρας, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 17 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Τα στελέχη της Κοινότητας πραγματικά απήλαυσαν τη συναναστροφή και την ανταλλαγή απόψεων με το ιδιαιτέρως ενημερωμένο και επαγγελματικά δραστήριο κοινό της Ανατολικής Κρήτης. Πολλοί από τους επισκέπτες του περιπτέρου μας υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την έναρξη των δραστηριοτήτων της Κοινότητας, άλλοι με ανακούφιση, αναλογιζόμενοι το δυσοίωνο ενεργειακό μέλλον που προδιαγράφεται στην Ευρώπη στη μετά Covid εποχή, άλλοι πάλι ως μία αυτονόητη εξέλιξη, για ένα νησί τόσο ενεργειακά προικισμένο όπως η Κρήτη.

Βεβαίως ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της Μινώα Ενεργειακή, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και με εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων και δημοτικούς άρχοντες. Συγκεκριμένα οι βουλευτές κκ. Κεγκερογλου, Συντυχάκης και Λογιάδης ενημερώθηκαν για το βραχυπρόθεσμο σχεδιασμό της Κοινότητάς μας ενώ συζητήθηκαν και τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης του θεσμού των Ενεργειακών Κοινοτήτων ευρείας λαϊκής βάσης όπως η δική μας, με στόχο τη διάθεση του ενεργειακού αποθέματος του τόπου μας, καθολικά, σε όλους τους κατοίκους του.

Εξίσου εποικοδομητική ήταν και η συνάντηση με τον οικοδεσπότη δήμαρχο Ιεράπετρας κο Καλαντζάκη με τον οποίο συμφωνήθηκε η στενότερη συνεργασία με την Κοινότητά μας, μέσω ομάδων εργασίας αποτελούμενες από στελέχη με ισχυρή επιστημονική και τεχνική βάση. Αντίστοιχα, με το δήμαρχο Φαιστού κο Νικολιδάκη ορίστηκε συνάντηση εργασίας στο προσεχές διάστημα, παρουσία του ιδίου και του προέδρου της Μινώα Ενεργειακή. Κοινή συνισταμένη και των δύο αυτών συναντήσεων ήταν η αναζήτηση λύσεων στις αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες των δήμων.

elΕλληνικά