Εκδηλώσεις

Η Μινώα Ενεργειακή στην 18η Γεωργική Έκθεση Μεσσαράς

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 10/07/2022 η παρουσία της Μινώας Ενεργειακής Κοινότητας στην 18η Γεωργική Έκθεση Μεσσαράς που πραγματοποιήθηκε το τετραήμερο 7-10 Ιουλίου στους Βώρους του Δήμου Φαιστού.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο της Έκθεσης Βαγγέλη Πρωτογεράκη, τον πρόεδρο της Κοινότητας Βώρων Ξενογιαννάκη Μάρκο και τους φίλους Ασκοξυλάκη Μανώλη και Σαριδάκη Γιώργο για την θερμή φιλοξενία και υποστήριξη τους.

Στα πλαίσια της παρουσίας μας στην έκθεση την Παρασκευή 08/07 δόθηκαν ομιλίες από τον Βισκαδούρο Γιώργο, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό & Μηχανικό Η/Υ, τεχνικό σύμβουλο της Κοινότητας, από την κ. Ερμιόνη Γιαλύτη, Γεωλόγο,MSc Ειδική Σύμβουλος Περιφερειάρχη Κρήτης και από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Χαράλαμπο Γιαννόπουλο.

Στις ομιλίες οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για την Ενεργειακή Κοινότητα, αναλύθηκαν οι τρόποι συμμετοχής στα έργα της Ενεργειακής Κοινότητας ειδικά στα έργα εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού για μηδενισμό των χρεώσεων ηλεκτρικού ρεύματος και στο έργο πώλησης που κάθε μέλος θα απολαμβάνει ηλιακό μισθό ή ηλιακή σύνταξη για 20 χρόνια. Παράλληλα αναλύθηκε το πρόγραμμα κατάρτισης για τις ΑΠΕ που θα διοργανωθεί από την Περιφέρεια Κρήτης με αρωγό την Μινώα Ενεργειακή Κοινότητα και μέλη της, ενώ δόθηκε έμφαση στον ρόλο που θα διαδραματίσουν οι τοπικές κοινωνίες στην ενεργειακή μετάβαση της Κρήτης και στην πράσινη ανάπτυξη στο νησί.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στην έκθεση καθώς και μετά από τις ομιλίες πλήθος κόσμου, αγρότες, νοικοκυριά, επιχειρήσεις ενημερώθηκαν για την Μινώα Ενεργειακή Κοινότητα ενώ αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος για τα ενεργειακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι καταναλωτές ρεύματος και δόθηκε ραντεβού για περαιτέρω συζήτηση με όλους είτε στο γραφείο μας, είτε τηλεφωνικά είτε σε εκδήλωση που θα ετοιμάσουμε με το πρόγραμμα κατάρτισης στους Βώρους.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους πολίτες της Μεσσαράς και της Κρήτης που συμμετείχαν στην επιτυχημένη 18η Γεωργική Έκθεση Μεσσαράς και ανυπομονούμε να ξαναβρεθούμε στην επόμενη έκθεση.

elΕλληνικά