News

Επίσκεψη του πρέσβη της Ινδονησίας στη Μινώα Ενεργειακή

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, υποδεχτήκαμε στις 5 Σεπτεμβρίου τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Ινδονησίας κ. Bebeb Abdul Kurnia Nugraha Djundjunan στα Γραφεία της Κοινότητας. Ο πρέσβης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και αξιωματούχους της πρεσβείας εκδήλωσαν ενδιαφέρον τόσο για τον τρόπο λειτουργίας, και τη δραστηριότητα της Μινώα Ενεργειακής όσο και για την επίδρασή της στην κοινωνία, στην τοπική οικονομία και στο περιβάλλον.

Κατά την αναλυτική παρουσίαση που ακολούθησε από τα στελέχη μας, ο πρέσβης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Crete Renewable Energy Valley το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αφορά την πιλοτική, καινοτόμα και αποκεντρωμένη παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας και στο οποίο η Κοινότητά μας είναι βασικός και ωφελούμενος εταίρος.

Η συζήτησή μας επεκτάθηκε στην ενεργή συμμετοχή των πολιτών, στη διάχυση του οφέλους, και στην αναγκαιότητα εκτέλεσης έργων μικρής κλίμακας, που έχουν την κοινωνική αποδοχή, που δεν αλλοιώνουν το φυσικό τοπίο και που συμβάλλουν πολύπλευρα στην αλληλέγγυα οικονομία. Ανταλλάξαμε απόψεις προσεγγίζοντας την ενδεχόμενη και αμοιβαία συνεργασία για ζητήματα τεχνογνωσίας που αφορούν πτυχές της ενεργειακής μετάβασης σε τοπική κλίμακα. Κατά την επίσκεψή μας στα υφιστάμενα έργα της Κοινότητας, συζητήθηκαν τεχνικές λεπτομέρειες λειτουργίας και απόδοσης.

Ακολούθησε δείπνο, στο οποίο η συζήτηση συνεχίστηκε με πιο χαλαρή διάθεση και για θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, ενώ ανταλλάξαμε και συμβολικά δώρα. Η εν λόγω εποικοδομητική συνάντηση αφήνει πολύ θετικές εντυπώσεις και συμβάλει με ιδιαίτερο τρόπο στη δικτύωση της Κοινότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ινδονησία έχει 18.700 νησιά και είναι η τέταρτη μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα του κόσμου.

en_GBEnglish (UK)