Αλέξανδρος Γαρεφαλάκης

Ο Δρ. Γαρεφαλάκης Ε. Αλέξανδρος είναι Επίκουρος Καθηγητής (επί θητεία) στο Τμήμα Διοίκηση Επιχειρήσεων και Τουρισμού της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Ε.Δ.Ο) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ). Πτυχιούχος του τμήματος Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με Μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Λογιστική και Χρηματοοικονομική από το Πανεπιστήμιο του Southampton (Ηνωμένο Βασίλειο) και Διδακτορικό με γνωστικό αντικείμενο στη Λογιστική. Επιπλέον, είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου και κατέχει την άδεια Α’ τάξης και τους επαγγελματικούς τίτλους του Certified Public Accountant (CPA), του Certified Management Accountant (CMA) και του Certified Internal Controls Auditor (CICA).

Διαθέτει υψηλού επιπέδου επαγγελματική εμπειρία στη λογιστική, καθώς διεύθυνε επιχείρηση του από το 2006, ενώ έχει εργαστεί και ως Σύμβουλος και υπεύθυνος σε πληθώρα Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, λογιστικών ελέγχων και μελετών σε εταιρίες και οργανισμούς. Επίσης, διαθέτει δωδεκαετή ακαδημαϊκή διδακτική εμπειρία (σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα) σε περισσότερα από δέκα Πανεπιστήμια της Ελλάδος και του Εξωτερικού.

Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από ενενήντα (90) επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά υψηλού κύρους, είκοσι δύο (22) εργασίες σε εθνικά και διεθνή συνέδρια και έχει συγγράψει εννέα (9) λογιστικά βιβλία. Καθώς, έχει βραβευθεί με πρώτα βραβεία σε διαγωνισμούς καινοτομίας για την Ευφυής βάση ανάλυσης ποιοτικών δεδομένων (AIQAD – An Intelligent Qualitative Analysis Database) και τον δείκτη Ma.Co.I που έχει αναπτύξει.

elΕλληνικά