Νέα

Ο Δήμος Ρεθύμνου επίσημο μέλος της Μινώα Ενεργειακής

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας ενημερώνουμε για τη συμμετοχή του ιστορικού Δήμου Ρεθύμνου στη Μινώα Ενεργειακή Κοινότητα, μετά από σχετική απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δήμος Ρεθύμνης γίνεται έτσι ο 7ος Δήμος – μέλος της Κοινότητας και ο 2ος, μετά το Δήμο Άγιου Νικολάου, Δήμος έδρας Περιφερειακής Ενότητας της Κρήτης.

Το Ρέθυμνο, με τη μακρά ιστορία, τα πολυάριθμα μνημεία, τα γραφικά σοκάκια, την έντονη τουριστική δραστηριότητα και την παρουσία του Πανεπιστημίου, πορεύεται με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον διατηρώντας τη μνήμη του παρελθόντος.

Η Μινώα Ενεργειακή αποκτά ένα πολύ σημαντικό συμπαραστάτη στην προσπάθειάς της να προωθήσει την ενεργειακή δημοκρατία στην Κρήτη, ώστε όλοι οι πολίτες της να επωφεληθούν από τις ανανεώσιμες πηγές του νησιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του έργου Life Local Ownership Of Power (Life LOOP) που συμμετέχει η Μινώα Ενεργειακή, προβλέπεται η εκπόνηση μελέτης ενεργειακής αναβάθμισης σε ένα δημοτικό κτίριο που θα υποδείξει ο Δήμος, η οποία θα είναι πλήρης και έτοιμη προς υλοποίηση, δηλαδή σε επίπεδο οριστικής μελέτης εφαρμογής και τευχών δημοπράτησης, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους δημότες.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Μαρινάκη και τους Αντιδημάρχους κ. Σπανουδάκη και κ. Παπαδογιάννη για την χωρίς δεύτερη σκέψη αποδοχή της πρόσκλησής μας και για τη συμβολή τους στην ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Οι συνομιλίες της επιστημονικής μας ομάδας με δημάρχους της Κρήτης συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς και πολύ σύντομα αναμένεται να έχουμε κι άλλες εγγραφές Δήμων στην Κοινότητά μας.

Η αποδοχή της Μινώα Ενεργειακής τόσο από τους Δήμους της Κρήτης, όσο και από τους πολίτες της, που πλέον έχουν ξεπεράσει τους 1000 εγγεγραμμένους, μας γεμίζει με αισιοδοξία και δημιουργεί έντονο το αίσθημα της ευθύνης να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους.

 

elΕλληνικά