Νέα

Πρόγραμμα κατάρτισης για την ενεργειακή μετάβαση

Μία μεγάλη ημέρα για τη διαδρομή και το μέλλον της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας και της ενεργειακής μετάβασης στην Κρήτη.

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την έναρξη του προγράμματος κατάρτισης επί της ενεργειακής μετάβασης, σε συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρόεδρος της Μινώα Χαράλαμπο Γιαννόπουλο.

Το έργο θα έχει διάρκεια 18 μηνών και θα περιλαμβάνει δεκάδες ημερίδες ενημέρωσης σε Δήμους, Συλλόγους, ομάδες επαγγελματιών και σχολεία, με όφελος για όλους τους πολίτες της Κρήτης.
Επίσης θα αναπτυχθούν ηλεκτρονικά εκπαιδευτικά εργαλεία με τις πλέον σύγχρονες και παραστατικές μεθόδους.

Στόχος του έργου είναι ο κόσμος να ενημερωθεί για την αναγκαιότητα της ενεργειακής μετάβασης, για τα έργα και τις διαθέσιμες ευκαιρίες αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για τους τρόπους διαχείρισης των ΑΠΕ, για τα οφέλη, τα οποία μπορούν να μεγιστοποιηθούν, μόνο με την ενεργή εμπλοκή του κάθε πολίτη στα έργα ενεργειακής μετάβασης.
Το πρόγραμμα κατάρτισης χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης.

Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη,
ο οποίος αποδέχθηκε και στήριξε από την πρώτη στιγμή την πρότασή μας για το έργο αυτό, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Ξυλούρη, για την αμέριστη υποστήριξη επί της διοικητικής διαδικασίας και την Ειδική Σύμβουλο του Περιφερειάρχη κ. Ερμιόνη Γιαλύτη,
για την ανεκτίμητη συμβολή της στην ολοκλήρωση της διαδικασίας για την έναρξη του έργου.

Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

elΕλληνικά