Νέα

Νέα βράβευση για τη Μινώα Ενεργειακή. Απέσπασε το βραβείο κοινού στο διαγωνισμό Islands Gamechanger της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Λίγες μόλις ημέρες μετά τη βράβευση της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας στις 26/9/2022 για το πρώτο φωτοβολταϊκό της πάρκο στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ενέργειας EUSEW 2022, μια δεύτερη βράβευση έρχεται να πιστοποιήσει τη δυναμική της πορεία.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο Sustainable Actions for Viable Energy (SAVE) χρηματοδοτούμενο από το έργο NESOI του Horizon 2020, απέσπασε το βραβείο κοινού στο διαγωνισμό Islands Gamechanger της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων.

Το εν λόγω έργο αφορά στη σχεδίαση ενός έξυπνου δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στα όρια των τριών Δήμων – μελών της Κοινότητας και στην εκπόνηση των μελετών ενεργειακής αναβάθμισης του δημοτικού κολυμβητηρίου και του κλειστού γυμναστηρίου στο Αρκαλοχώρι.

Την τελετή απονομής άνοιξε ο Tonino Picula, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρόεδρος της διακομματικής ομάδας SEArica, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του τόνισε την ανάγκη πρωτοβουλιών για την απαλλαγή των νησιών της ΕΕ από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και αναγνώρισε τη σημασία των έργων που υποβλήθηκαν στο διαγωνισμό.

Δείτε την παρουσίαση του έργου από τον καθηγητή του Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Δημήτρη Κατσαπρακάκη στον ακόλουθο σύνδεσμο

elΕλληνικά