Νέα

Ολοκληρώθηκε το έργο New Energy Solutions Optimized for Islands (NESOI)

Με μία μεγαλοπρεπή και πανηγυρική τελετή, αντάξια της σπουδαιότητας και της απήχησής του, και σε ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ολοκληρώθηκε σήμερα 28/2/2024 στις Βρυξέλλες το εμβληματικό έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής New Energy Solutions Optimized for Islands (NESOI).

Στο έργο αυτό είχε την ευκαιρία να εμπλακεί τόσο η Μινώα Ενεργειακή Κοινότητακαι όσο και η Ενεργειακή Κοινότητα Σίφνου, μέσω αντίστοιχων χρηματοδοτήσεων, για την εκπόνηση αντίστοιχα των υποέργων Sustainable Actions for Viable Energy (SAVE) και Seeking Innovations For eNergy Optimized Saving (SIFNOS).

Τα δύο αυτά έργα αφορούσαν στην εκπόνηση μελετών σχεδίασης έξυπνου δικτύου στην Κρήτη, ενεργειακής αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών στο Αρκαλοχώρι, ανάπτυξης κεντρικού σταθμού ηλιακών συλλεκτών και δικτύου τηλεθέρμανσης για παραγωγή ζεστού νερού στη Σίφνο και εξοικονόμησης ενέργειαςστο δημοτικό δίκτυο ύδρευσης Σίφνου.

Ευχαριστούμε θερμά το έργο NESOI για την έγκριση και τη χρηματοδότηση των δύο αυτών έργων, για την υποστήριξη της υλοποίησής τους, καθώς και για την τιμητική πρόσκληση να παρουσιάσουμε τα δύο αυτά έργα στη σημερινή τελετή ολοκλήρωσης.

Η εμπλοκή μας στο έργο NESOI ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, μία σημαντική υλική και ηθική υποστήριξη της προσπάθειάς μας και μία επιβεβαίωση ότι στον αγώνα μας αυτό για δίκαιη ενεργειακή μετάβαση δεν είμαστε μόνοι μας.

NESOI, είμαστε ευγνώμονες!!!

elΕλληνικά