Νέα

Πρώτη επιστολή προς τα μέλη της Κοινότητας

Πρώτη ανοιχτή επιστολή του Προέδρου προς τα μέλη της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας.

ΜΙΝΩΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ                                                                                            Αρκαλοχώρι, 19/1/2020
Ελευθερίου Βενιζέλου 183 Αρκαλοχώρι, 70300
e-mail: info@minoanenergy.gr
URL: https://www.minoanenergy.com/

Πρώτη Επιστολή προς όλα τα Μέλη

Αγαπητοί φίλοι,
Εύχομαι από καρδιάς σε όλους σας, χρόνια πολλά, καλή χρονιά με προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, δύναμη και δημιουργικότητα.

Εγκαινιάζοντας την πρώτη ηλεκτρονική επικοινωνία μας, θέλω πρώτα να σας ευχαριστήσω για τη σημαντική συνδρομή σας στη μεγάλη προσπάθεια που όλοι μαζί έχουμε αναλάβει και μετά να σας ενημερώσω για όλα τα θέματα που μας απασχολούν, καθώς άλλα έχουν λυθεί ή λύνονται και άλλα απαιτούν τη βοήθεια όλων μας για να ολοκληρωθούν.
Συγκεκριμένα:

1. Το γραφείο μας έχει ετοιμαστεί και θα είναι σε λειτουργία από την Τρίτη 21.1.2020, στη διεύθυνση Ελευθερίου Βενιζέλου 183 Αρκαλοχώρι, δίπλα στη ΔΕΗ.

2. Είναι έτοιμος, αν και βελτιώνεται ακόμα, ο ιστότοπος της Κοινότητάς μας, minoanenergy.gr , τον οποίο πρέπει να επισκεπτόμαστε όλοι καθημερινώς. Οι υποδείξεις και παρατηρήσεις σας μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμες και τις περιμένουμε για να γίνει καλύτερος.

3. Οι εγγραφές νέων μελών συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς και με τη λειτουργία του γραφείου και του ιστότοπου αναμένεται να απογειωθούν. Αυτή τη στιγμή τα μέλη μας υπερβαίνουν τα εκατό.

4. Προχωράει επίσης ικανοποιητικά η διεθνής δικτύωση της Κοινότητάς μας, αφού γίνεται μέλος τόσο των καθαρών από άνθρακα νησιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσο και της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ενεργειακών Κοινοτήτων, REScoop.eu

5. Αυτό που χρειάζεται επειγόντως από όλα τα μέλη είναι να μας φέρουν την κατανάλωσή τους σε ηλεκτρική ενέργεια ανά μετρητή, ανά έτος για την τελευταία τριετία. Αυτό για να υπολογιστεί και να συμφωνηθεί το ύψος της συμμετοχής του κάθε μέλους στο πρώτο έργο συμψηφισμού παραγωγής – κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να ζητήσουμε την ανάλογη ισχύ. Όποιος έχει δυσκολία για την προσκόμιση της κατανάλωσής του, ας έλθει σε επικοινωνία μαζί μας. Το email είναι πολύ καλός τρόπος, όπως και το τηλέφωνο. Είναι επείγον για να προγραμματίσουμε σωστά το πρώτο και κρίσιμο έργο μας!

6. Στις 20.1.2020, ημέρα Δευτέρα, στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Μητρόπολης στο Αρκαλοχώρι, θα γίνει ενημερωτική εκδήλωση για εμπόρους και επαγγελματίες, αλλά και για πολίτες που δεν έχουν ενημερωθεί μέχρι τώρα. Καλό θα είναι να ενημερώσουμε γνωστούς και φίλους ώστε να προσέλθουν. Είναι ευνόητο ότι και η δική μας παρουσία είναι πολύ χρήσιμη.

7. Προγραμματίζεται, εκτός από την παραπάνω, μία εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου στις 29.1.2020, ημέρα Τετάρτη, στις 6:30 μ.μ., για την οποία επίσης πρέπει να ενημερώσουμε δικούς μας ανθρώπους που διαμένουν στο Ηράκλειο. Επίσης θα γίνει από μία εκδήλωση στο δήμο Αστερουσίων – Αρχανών και στο δήμο Βιάννου, για τις ημερομηνίες των οποίων θα σας ενημερώσουμε προσεχώς.

8. Προγραμματίζεται επίσης έκτακτη γενική συνέλευση για την οποία θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως. Τέλος, σας προσκαλώ και πάλι να ενημερώσουμε όλους τους συμπολίτες, για τους σκοπούς και τους στόχους της Κοινότητάς μας, καθώς και για το μεγάλο όφελος που θα έχει από αυτούς, τόσο ο τόπος και το περιβάλλον γενικά, όσο και το μεγάλο οικονομικό όφελος που θα έχει το κάθε μέλος από τη συμμετοχή του.

Μην ξεχνάτε ότι η γνώμη σας είναι πολύτιμη για την πορεία της Κοινότητας! Την περιμένουμε!
Φιλικότατα
Χαράλαμπος Γιαννόπουλος

elΕλληνικά