Νέα

Στην τελική ευθεία το πρώτο έργο της Μινώα Ενεργειακή. Ρεύμα από τον ήλιο της Κρήτης σε 100 νοικοκυριά και επιχειρήσεις

 

Υπεγράφη η σύβαση με τον εργολάβο – κατασκευαστή για το πρώτο αναπτυξιακό έργο στον τόπο, μετά τον σεισμό της 27.9.2021. Πρόκειται για τον φωτοβολταϊκό σταθμό ισχύος 405 κιλοβάτ, που θα καλύψει τις ανάγκες σε ηλεκτρισμό, εκατό περίπου μικρών επιχειρήσεων και νοικοκυριών του Τόπου μας.

Επισπεύσαμε κατά πολύ τις διαδικασίες, ώστε λίγες ημέρες μετά το σκληρό χτύπημα του Εγκέλαδου, να δώσουμε το μήνυμα της ελπίδας και της αισιοδοξίας στους συμπολίτες μας.

Για 25 χρόνια, οι ανωτέρω επιχειρήσεις και νοικοκυριά, που κατέβαλαν μία μικρή σχετικά συμμετοχή, θα έχουν δωρεάν ρεύμα για τις ανάγκες τους. Είναι το πρώτο μεγάλης ισχύος έργο, που γίνεται στην Πατρίδα μας με την διαδικασία του εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού (virtual net metering).

Το έργο θα παραδοθεί στην Κοινότητά μας τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου και η σύνδεσή του με τις παροχές των μελών θα γίνει προ του τέλους του έτους. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία ΕΝΤΕΚ, η οποία συμφώνως με την απόφαση του διοικητικού μας Συμβουλίου έδωσε την συμφερότερη προσφορά.

Η συλλογική ενέργεια είναι εκείνο που χρειάζεται για να βγούμε από εκεί που ο εγκέλαδος μας έβαλε μέσα σε 25 μόλις δευτερόλεπτα και το εννοούμε κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Η Μινώα Ενεργειακή έχει ως κύριο στόχο της, μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, να τροφοδοτήσει όσο καλύτερα μπορεί τον τόπο της, όχι μόνο με τις φυσικές μορφές ενέργειας, αλλά και με εκείνες του πνεύματος και της σκέψης, που είναι ικανές να κινητοποιούν και να γεμίζουν με αισιοδοξία τους ανθρώπους.

elΕλληνικά