Νέα

Συνάντηση στελεχών της Μινώα Ενεργειακής και του ΕΛΜΕΠΑ με το Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου

Μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση είχαν μέλη της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, με το Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου κ. Αθανασάκη Γεώργιο, τον Αντιδήμαρχο κ. Περισυνάκη Μάνο και τον Ειδικό Σύμβουλο κ. Χρονάκη Μανόλη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν συμμετοχή του Δήμου στη Μινώα Ενεργειακή Κοινότητα και η συνεργασία στο πλαίσιο δύο έργων στα οποία συμμετέχει η Κοινότητα και χρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκούς πόρους.

Το πρώτο, με την ονομασία Life Local Ownership Of Power (Life LOOP), προβλέπει την εκπόνηση μελέτης ενεργειακής αναβάθμισης σε ένα δημοτικό κτίριο που θα υποδείξει ο Δήμος, η οποία θα είναι πλήρης και έτοιμη προς υλοποίηση, δηλαδή σε επίπεδο οριστικής μελέτης εφαρμογής και τευχών δημοπράτησης, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους δημότες.

Το δεύτερο, με την επωνυμία Crete Renewable Energy Valley, προβλέπει την κατασκευή σημαντικών, καινοτόμων ενεργειακών έργων τα οποία θα αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ιστορικής περιοχής του Οροπεδίου και θα ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ενεργειακές ανάγκες των κατοίκων της.

Αισθανόμαστε ευγνώμονες για τη ζεστή φιλοξενία που μας επιφύλασσαν στο Οροπέδιο Λασιθίου, για το ενδιαφέρον των αρχών του Δήμου σε όσα προτείναμε και για την ευγενική διάθεσή τους απέναντί μας.

Η προσπάθειά μας συνεχίζεται όλο και πιο έντονη για την κατάκτηση της ενεργειακής δημοκρατίας στην Κρήτη, με την ενεργή εμπλοκή όλων των πολιτών και των φορέων του νησιού.

elΕλληνικά