Events

Μεγάλη απήχηση είχαν οι ενημερωτικές εκδηλώσεις για τις Ενεργειακές Κοινότητες που πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά

Μεγάλη απήχηση είχαν οι ενημερωτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διήμερο σε Χανιά και Πλατανιά στις, οποίες η επιστημονική ομάδα της Μινώα Ενεργειακής παρουσίασε τη λύση στην οικονομική ανασφάλεια που προκαλεί στους πολίτες η σύγχρονη οικονομία της ενέργειας.

Οι Ενεργειακές Κοινότητες, που λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, πρόσφατα και στην Ελλάδα, όχι μόνο εξασφαλίζουν δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα στα μέλη τους, αξιοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά αποτελούν και μια “πράσινη” επιλογή που σέβεται το περιβάλλον.

Οι εκδηλώσεις αυτές, εντάσσονται σε μια σειρά εκπαιδεύσεων που θα πραγματοποιηθούν σε όλο το νησί, χρηματοδοτούνται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ), με την αρωγή της Περιφέρειας Κρήτης, υλοποιούνται από την επιστημονική ομάδα της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας και υποστηρίζονται τεχνικά και διοικητικά από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε.».

Οι θεματικές ενότητες των εκπαιδεύσεων έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να ενημερώνονται κατάλληλα τόσο το ευρύ κοινό, όσο και πιο εξειδικευμένες ομάδες όπως οι ξενοδόχοι, οι αγρότες, τα σχολεία, οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλήθος τοπικών μέσων ενημέρωσης, από ειδησεογραφικά portals, εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς είχαν αναλυτικά ρεπορτάζ των εκδηλώσεων και φιλοξένησαν δηλώσεις μελών της επιστημονικής ομάδας της Μινώα Ενεργειακής.

Πατήστε here, για να δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ με φωτογραφίες των εκδηλώσεων και βίντεο με τις δηλώσεις των μελών μας.

en_GBEnglish (UK)