News

Συνάντηση με εκπροσώπους του Δήμου Μαλεβιζίου

Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 στις 9:00 π.μ., με αφορμή το Ευρωπαϊκό έργο Life Local Ownership Of Power, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου ανάμεσα στο Δήμαρχο κ. Μενέλαο Μποκέα, στον Αντιδήμαρχο κ. Γρηγόρη Περισυνάκη και στον κ. Δημήτρη Κουτάντο, εκ μέρους του Δήμου Μαλεβιζίου, και των μελών της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας Γιώργο Βισκαδούρο, Αλέξανδρο Γαρεφαλάκη, Ειρήνη Δακανάλη, Δημήτρη Κατσαπρακάκη, Γιάννη Πασσά και Άρη Τσεκούρα. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η κ. Αντωνία Πρόκα, από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενεργειακών Συνεταιρισμών και η κ. Ιωάννα Αγγελάκη, από την Electra Energy.

Η συζήτηση εξελίχθηκε επί θεμάτων ενεργειακής μετάβασης, σε απόλυτα θερμό και υποστηρικτικό κλίμα μεταξύ των δύο φορέων, θίγοντας την ανάγκη στήριξης της Κοινότητας από το Δήμο Μαλεβιζίου, με τη συμμετοχή του σε αυτή, αλλά και τη δυνητική υποστήριξη που ο Δήμος μπορεί να λάβει από την Κοινότητα, από διοικητικό και συμβουλευτικό επίπεδο, μέχρι επίπεδο υλοποίησης και διαχείρισης έργων παραγωγής και εξοικονόμησης ενέργειας.

Κοινός τόπος των δύο φορέων είναι η θέση ότι τα έργα ενεργειακής μετάβασης στην Κρήτη θα πρέπει να γίνουν στο σύνολό τους από τους Κρήτες πολίτες κι όχι από λίγους μεγάλους επενδυτές.

Μία νέα περίοδος αγαστής συνεργασίας και υποστήριξης ξεκινάει άμεσα ανάμεσα στο Δήμο Μαλεβιζίου και στη Μινώα Ενεργειακή Κοινότητα, με πρώτο βήμα την παρουσίαση της Κοινότητας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο και την ανοιχτή συζήτηση με τους νέους Δημοτικούς Συμβούλους.

Ευχαριστούμε θερμά για την αποδοχή της πρόσκλησής μας για την υλοποίηση της συνάντησης αυτής καθώς και για την όλη θερμή διάθεση απέναντι στην προσπάθεια, στην πρωτοβουλία και στο έργο της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας.

en_GBEnglish (UK)