News

Συνάντηση στελεχών της Μινώα Ενεργειακής με το Δήμαρχο Χερσονήσου κ Ζαχαρία Δοξαστάκη

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 26ης Ιανουαρίου, συνάντηση στελεχών της Μινώα Ενεργειακής με το Δήμαρχο Χερσονήσου κ Ζαχαρία Δοξαστάκη.

Η συζήτηση εστίασε στη στήριξη της προσπάθειάς μας, για ενεργειακή δικαιοσύνη και δημοκρατία στην Κρήτη, με τη συμμετοχή του Δήμου Χερσονήσου στη Μινώα Ενεργειακή, αλλά και στις δυνατότητες υποστήριξης του Δήμου από την Κοινότητά μας.

Πιο συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε η Κοινότητά μας να εκπονήσει μία μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης μιας δημοτικής υποδομής που θα μας υποδείξει ο Δήμος, η οποία θα είναι πλήρης και έτοιμη προς υλοποίηση, δηλαδή σε επίπεδο οριστικής μελέτης εφαρμογής και τευχών δημοπράτησης, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του Δήμου. Το κόστος της μελέτης θα καλυφθεί από το Ευρωπαϊκό Έργο Life Local Ownership Of Power (Life LOOP) στο οποίο συμμετέχει η Μινώα Ενεργειακή.

Επίσης, τα στελέχη της Μινώα δήλωσαν τη διαθεσιμότητά τους, σε περίπτωση που χρειαστεί, να ενημερώσουν σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο και τις υπηρεσίες του Δήμου, τόσο για το εν λόγω έργο, όσο και για άλλα έργα στο μέλλον.

Από τη μεριά του ο κος Δοξαστάκης δήλωσε την πρόθεσή του να ενταχθεί ο Δήμος Χερσονήσου στη Μινώα Ενεργειακή και να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας στο πλαίσιο των επόμενων έργων μας.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμαρχο κ. Δοξαστάκη για τη θερμή και ευγενική διάθεση με την οποία μας υποδέχτηκε, όπως και για τη δεκτικότητα και το ανεπιτήδευτο ενδιαφέρον του στις προτάσεις μας, τα οποία μας αφήνουν τις καλύτερες προσδοκίες για μία άριστη μεταξύ μας αλληλοϋποστήριξη, με κοινό στόχο την ελαχιστοποίηση του ενεργειακού κόστους και την επίτευξη της ενεργειακής δημοκρατίας στον τόπο μας

en_GBEnglish (UK)