Νέα

Η Μινώα Ενεργειακή στο «Κοινή Τάση mini-fest» της Greenpeace

Με ιδιαίτερη χαρά, η Μινώα Ενεργειακή, βρέθηκε στο πρώτο «Κοινή Τάση mini-fest» της Greenpeace, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 21 Οκτωβρίου, στο Ινστιτούτο ETERON, στην Αθήνα.

Μέσα από τις πλούσιες συζητήσεις και τα ειδικά σχεδιασμένα workshop του mini-fest, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους τρόπους δημιουργίας και ανάπτυξης Ενεργειακών Κοινοτήτων. Εξέφρασαν δε, την ανάγκη σταθερής ενημέρωσης γύρω από τις εξελίξεις που αφορούν το θεσμό, και ζήτησαν τη διεξαγωγή περισσότερων τέτοιων εκδηλώσεων και εργαστηρίων, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για τις κοινοτικές λύσεις αυτοπαραγωγής ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτό, ακουσαμε πολλά κολακευτικά σχόλια για τη δημοκρατικότητα, τη δημιουργικότητα και τη λειτουργία της κοινότητάς μας, αλλά και προτάσεις να σταθεί η #Μινώα_Ενεργειακή, με την εμπειρία της, αρωγός, σύμβουλος και καθοδηγητής, για την δημιουργία νέων κοινοτήτων.

Ευχαριστούμε πολύ την Greenpeace, που κατά τη διάρκεια του «Κοινή Τάση mini-fest» είχε σε προβολή το video που η Greenpeace δημιούργησε για την #Μινώα_Ενεργειακή. Μπορείτε να το δείτε το εδώ

Η Greenpeace, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, εδώ και δεκαετίες, δεν έπαψε ποτέ να πρωτοπορεί, να εμπνέει και να αποτελεί πρότυπο..

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς ήταν ο εορτασμός ενός έτους από την παρουσίαση της πλατφόρμας «Κοινή Τάση» που μας καλεί να χτίσουμε μαζί την επόμενη μέρα της ενέργειας. Πρόκειται για μια διαδραστική πλατφόρμα που δημιούργησε το Ελληνικό γραφείο της Greenpeace, και περιέχει όλες τις λύσεις για την ενέργειά μας: την εξοικονόμηση ενέργειας, την αυτοπαραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ αλλά και τις Ενεργειακές Κοινότητες, εξηγώντας τα όλα με τρόπο απλό και φιλικό προς κάθε χρήστη.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την πλατφόρμα «Κοινή Τάση» στη διεύθυνση https://koinitasi.greenpeace.gr/

*Το άρθρο περιέχει πληροφορίες από τον ιστότοπο της Greenpeace

elΕλληνικά