Εκδηλώσεις

Η Μινώα Ενεργειακή Κοινότητα στο GreenWave Festival

Η ΜΙΝΩΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ μετά από σχετική πρόσκληση, συμμετείχε στο GREENWAVE FESTIVAL που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό πάρκο ΧΑΝΘ της Θεσσαλονίκης. Το GreenWave είναι ένα ανοιχτό φεστιβάλ το οποίο ξεκίνησε το 2011, διοργανώνεται σε ετήσια βάση από την “Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης” και υλοποιείται από τους εθελοντές του “Οικόπολις”.

Στην εκδήλωση του Σαββάτου (17.09.2022) που συνδιοργανώθηκε με την Ενεργειακή Κοινότητα Θεσσαλονίκης – Κεντρικής Μακεδονίας, ήταν προσκεκλημένοι εκπρόσωποι ενεργειακών κοινοτήτων και περιβαλλοντικών οργανώσεων, εισηγητές από το χώρο της κοινωνίας των πολιτών, άνθρωποι που συμμετέχουν ή στηρίζουν γνήσιες ομάδες που λειτουργούν συλλογικά και έχουν διπλό στόχο: την προστασία του περιβάλλοντος και την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των μελών τους μέσα από έργα Α.Π.Ε.

Η Μινώα Ενεργειακή εκπροσωπήθηκε από τον Αντώνη Κοζυράκη ο οποίος παρουσίασε τα έργα της Κοινότητας για την ενεργειακή μετάβαση, που σχεδιάζονται και υλοποιούνται με τρόπο περιβαλλοντικά αποδεκτό και κοινωνικά αλληλέγγυο, καθώς και τις πολύπλευρες δράσεις που εντείνονται διαρκώς.

Κατά κοινή ομολογία, η Μινώα Ενεργειακή αποτελεί ένα προχωρημένο παράδειγμα καλής πρακτικής προκειμένου ο πολίτης να γίνει αυτό-παραγωγός και όχι παθητικός καταναλωτής, συμμέτοχος στην κοινή προσπάθεια και όχι πελάτης. Η επίτευξη ωφέλιμων συνεργασιών και η περαιτέρω δικτύωση της Κοινότητας συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

elΕλληνικά