Νέα

Ο τομεάρχης ενέργειας του ΠΑΣΟΚ βουλευτής Φραγκίσκος Παρασύρης στα γραφεία της Μινώα Ενεργειακής

Την Τετάρτη 2 Αυγούστου είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στα γραφεία μας στο Αρκαλοχώρι, τον τομεάρχη ενέργειας του ΠΑΣΟΚ, βουλευτή κ. Φραγκίσκο Παρασύρη.

Η συνάντηση έγινε αμέσως μετά την ανάληψη των ανωτέρω καθηκόντων του και με πρωτοβουλία του ιδίου, ώστε να ενημερωθεί για τα θέματα της ενεργειακής μετάβασης, για τις προοπτικές και τα προβλήματα των Ενεργειακών Κοινοτήτων γενικώς, και ειδικότερα, για τα έργα, τα σχέδια, τις προκλήσεις, τους στόχους αλλά και τα προβλήματα της μεγαλύτερης Ενεργειακής Κοινότητας της Χώρας, της δικής μας, Μινώα Ενεργειακής.

Ακολούθησε λεπτομερής ενημέρωση για όλα τα παραπάνω, ευρεία ανταλαγή απόψεων και οι προτάσεις μας για την ανάπτυξη και εξυγείανση του θεσμού των Ενεργειακών Κοινοτήτων, με έμφαση στις κοινότητες ευρείας βάσης, με συμμετοχή ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, ώστε η ενεργειακή μετάβαση στη Χώρα μας και ιδιαιτέρως στη Κρήτη, να γίνει με όρους δημοκρατίας, δικαιοσύνης, κοινωνικής ευαισθησίας και χωρίς αποκλεισμούς πολιτών και φορέων.

Ιδιαίτερη αναφορά και πολλή συζήτηση έγινε για το θέμα της κατανομής του ηλεκτρικού χώρου στην Κρήτη που εξελίσσεται ως ένα από τα σημαντικότερα θέματα για το άμεσο μέλλον, που θα δείξει αν ο όρος ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα έχει ουσιαστικό περιεχόμενο και ισχύ για τους πολίτες και τον Τόπο μας. Αν δηλαδή η κοινωνία, οι απλοί πολίτες, οι πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς που τους εκπροσωπούν καθώς και οι μικρές επιχειρήσεις, θα έχουν συμμετοχή στην ενεργειακή μετάβαση ή θα μείνουν στο περιθώριο.

Αυτό ήταν εξάλλου και το βασικό θέμα συζήτησης μιας ακόμα σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Περιφέρεια Κρήτης, στην οποία συμμετείχε ο ίδιος ο κος Περιφερειάρχης, ο Πρόεδρος, μέλη του ΔΣ και επιστημονικοί συνεργάτες της Μινώα Ενεργειακής.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κο Παρασύρη για την παρουσία του στα γραφεία μας και να τονίσουμε ότι οι συναντήσεις αυτές ήταν οι πρώτες μιας σειράς συναντήσεων για την προώθηση των θεμάτων που αναφέρθησαν παραπάνω και των πιθανών προβλημάτων που θα δημιουργούνται στο μέλλον. Είναι άλλωστε γνωστή η πάγια θέση μας ότι ο διάλογος και η συνεργασία με όλους τους θεσμούς, την Κυβέρνηση και όλες τις πολιτικές δυνάμεις, είναι ο προσφορότερος τρόπος για την προώθηση τέτοιων σημαντικών θεμάτων για το λαό, την Κοινωνία και τη Χώρα.

elΕλληνικά